باهم کارهای بزرگ میکنیم

آدرس

تهران، پونک، کوچه رمضانی، پلاک 14، واحد 8

ایمیل

info@rahsamtech.com

تلفن تماس

02191017094

جریان درآمدی

  • توسط کارشناس رهسام تک
  • بهمن 23, 1402
  • 853 Views

جریان درآمدی

جریان درآمدی مفهومی ساده برای کسب و کار است که بخش مهمی از مدل کسب و کار را نیز  تشکیل می دهد. عموما جریان درآمدی در بوم مدل کسب و کار ممکن است با مدل درآمدی اشتباه گرفته شود؛ مدل درآمدی انواع مختلفی از نحوه کسب درآمد و استراتژی های کلی کسب درآمد شرکت ها را نشان می دهد که ما در مقاله ای دیگر به طور مفصل به آن پرداخته ایم؛ همچین به طور مجزا به تفصیل تفاوت مدل درآمدی و جریان درآمدی را شرح داده ایم. اما آشنایی با جریان درآمد که در این مقاله به آن می پردازیم، از آن جهت اهمیت دارد که بخشی از کسب و کار شماست که میزان درآمد و منابع آن را مشخص می کند و تعیین می کند که شما بقا خواهید یافت یا خیر؟ آیا جریان درآمدی  (revenue streams)شما توانایی پوشش دادن هزینه های شما و تولید ارزش پیشنهادی را دارد؟ پیش بینی های شما از جریان های درآمدی در مدل کسب و کار چگونه است؟ در ادامه این مطلب از رهسام تک، ضمن تعریف جریان درآمدی و اهمیت آن، جایگاه این مفهوم در مدل کسب و کار و انواع آن را شرح خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.

جریان درآمدی چیست

برای پاسخ ساده به این سوال که جریان درآمدی چیست، این تعریف جریان درآمدی را بخوانید: جریان درآمدی، منابع درآمد یک کسب و کار و نشان دهنده راه های مختلفی است که پول در یک شرکت تولید می شود؛ مانند: فروش عملیات، محصولات، خدمات و … . انواع جریان درآمد برای تامین هزینه ها، کسب سود و در نهایت دوام یافتن شرکت اهمیت زیادی دارند. بیشتر کسب و کارها چندین جریان درآمدی دارند که بخش مهمی از آن، مربوط به مدل و استراتژی اصلی درآمد است. یک جریان درآمد، یک منبع درآمد خاص در سیستم اصلی کسب درآمد است و در واقع نشان دهنده وجه نقدی است که یک شرکت کسب می کند.

در واقع تعریف جریان درآمدی را می توان بسترهای مختلف کسب درآمد در یک شرکت دانست که بسته به نوع محصول یا خدمتی که شرکت ارائه می کند، متفاوت می باشد و نقش بسیار مهمی در برنامه ریزی، توسعه و طراحی استراتژی های یک سازمان دارد.

جریان های درآمدی در مدل کسب و کار

جریان درآمدی در بوم مدل کسب و کار

جریان درآمدی در بوم مدل کسب و کار، بخش مهمی از مدل کسب و کار است. این مدل شامل 9 بخش استاندارد تشکیل دهنده بیزینس است که یک نمای کامل و کلی از آن نشان می دهد و جریان درآمد یکی از بخش های مهم آن است. اجزا این سیستم در ارتباط با یکدیگر کار می کنند. جریان درآمدی نیز وابسته به ارزش پیشنهادی ای است که مشتریان حاضر هستند در ازای آن پول پرداخت کنند. جریان درآمد زمانی ایجاد می شود که مشتری اقدام به پرداخت پول کند تا ارزشی که به او پیشنهاد می دهید را (که می تواند شامل یک محصول یا خدمت باشد) خریداری کند.

یک کسب و کار می تواند انواع جریان درآمد متفاوتی داشته باشد و از بخش های مختلف مشتریان، جریان های درآمدی متفاوتی ایجاد کند؛ به عنوان مثال جریان درآمدی شرکت آیفون، تنها از طریق فروش دستگاه های آیفون، آی پد، ایرپاد و … نیست و از روش های دیگری چون تبلیغات در اپ استور، اپل نیوز، کمسیون اپلیکیشن های پولی و خریدهای درون برنامه ای نیز جریان درآمدی ایجاد می کند.

بخش مهم دیگری که با جریان درآمد در ارتباط است، ساختار هزینه در بیزینس مدل است. برآیند جریان درآمدی و ساختار هزینه ها، سود یا زیان یک شرکت را مشخص می کند.

در این قسمت 4 بخش از مدل کسب و کار یعنی جریان درآمدی، بخش های مشتریان، ارزش پیشنهادی و ساختار هزینه را معرفی کردیم. برای آشنایی با سایر بخش ها و وجوه این مفهوم ارزشمند، مقاله بوم مدل کسب و کار را بخوانید.

جریان درآمدی

انواع جریان درآمد

انواع جریان درآمد را می توان از دو منظر تقسیم بندی کرد، این دو نوع تقسیم بندی شامل:  1- جریان درآمدی یک‌باره 2- جریان درآمدی مکرر و از زاویه ای دیگر شامل: 1- جریان درآمدی عملیاتی 2-جریان درآمد غیر عملیاتی است.

اینکه در کسب و کار شما نوع جریان درآمدی چیست، به ساختار اصلی کسب درآمدتان بستگی دارد؛ در ادامه این انواع جریان درآمد را شرح خواهیم داد.

  • جریان درآمدی یک‌باره: در این مدل، با فروش یک محصول یا خدمت، یا انجام یک پروژه یک‌ باره، مبلغی ثابتی از مشتریان خود تحت شرایط پرداخت مختلف دریافت می کنید. تقریبا تمامی مبادلات، پروژه ها و خدمات رسانی، این جریان درآمدی در بوم مدل کسب و کار را ایجاد می کنند.
  • جریان درآمد مکرر: در این نوع، مشتریان شما در فواصل زمانی مشخص، مبلغی را یه عنوان هزینه اشتراک پرداخت می کنند. اجاره ها، حق اشتراک و عضویت، برخی تبلیغات و … از این نوع هستند. رضایت مشتریان در تدوام این جریان درآمدی (revenue streams) تکرار شونده بسیار موثر است.

از زاویه ای دیگر:

  • جریان درآمدی عملیاتی: به نوعی از منبع ایجاد درآمد گفته می شود که مستقیما به فعالیت اصلی کسب و کار شما ارتباط می یابد و از آن طریق ایجاد می شود.
  • جریان درامد غیر عملیاتی: این درآمد، از طریق فعالیت های جانبی و منابعی غیر از منابع اصلی شرکت همچون سود، اجاره کمسیون و … ایجاد می شود.

این موارد، انواع جریان درآمدی  هستند که نقش تعیین کننده ای در استراتژی های هر سازمان بر عهده دارند و بر اساس نوع کسب و کار و فعالیت های درآمدزایی آن تعیین می شوند.

تعریف جریان درآمدی

انواع جریان درآمد و ارتباط آن با نرم افزار سی ار ام

اما چرا صحبت درباره انواع جریان درآمد در رهسام تک برای ما مهم بوده است؟ اگر کاربر نرم افزار مدیریت روابط مشتریان مایکروسافت هستید، اینکه بدانید جریان درآمدی چیست و انواع آن را بشناسید، کمک می کند در تحلیل بینش هایی که سی ار ام مایکروسافت درباره جریان درآمدی  (revenue streams)می دهد، آگاه بوده و با این آگاهی، جریان های درآمدی خود را بهینه سازی کنید.

همچنین اگر هنوز سی ار امی تهیه نکرده اید، مهم است نوعی از crm را راه اندازی کنید که بتواند جریان های درآمدی مختلف را تفکیک کرده و در گزارشات خود لحاظ کند.  Microsoft Dynamics 365 شامل قابلیت‌هایی می‌شود که می‌تواند به کسب ‌وکارها در مدیریت و بهینه‌سازی جریان های درآمدی در مدل کسب و کار کمک کند. جریان درآمد یک باره و مکرر، عملیاتی و غیر عملیاتی در این سیستم قابل ردیابی، تحلیل و بهینه سازی هستند. برای مشاوره درباره خرید این نرم افزار می توانید با کارشناسان فروش رهسام تک در تماس باشید.

2 thoughts on “جریان درآمدی”

  1. چطور می‌تونیم تو کسب‌وکار خودمون جریان‌های درآمدی متنوعی داشته باشیم؟ آیا داشتن چندین منبع درآمد به ما کمک می‌کنه که توی مسیر رشد پایدارتر باشیم و با خیال راحت‌تری برنامه‌ریزی کنیم؟

    1. با تنوع بخشیدن به جریان‌های درآمدی، می‌تونیم پایداری کسب‌وکار رو افزایش بدیم. داشتن چند منبع درآمد کمک می‌کنه تا در برابر تغییرات بازار مقاوم‌تر باشیم و با خیال راحت‌تری برنامه‌ریزی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *