تفاوت crm و xrm چیست؟
تفاوت crm و xrm چیست، شاید اولین سوالی باشد که پس از آشنایی مختصر با مفهوم crm و xrm با آن مواجه خواهیم شد؛ به طور کلی فرق xrm و crm در این است که crm تنها رابطه مجموعه ما با مشتریان را تنظیم می کند، در حالی که xrm یک سیستم برای مدیریت تمام ارتباطات درون و بیرون مجموعه است. پاسخ به این سوال زمانی مهم می شود که شما قصد خریداری یک سیستم مدیریت ارتباط برای کسب و کار خود داشته باشید. در واقع اینکه تفاوت نرم افزار XRM و CRM چیست، در زمان تهیه یک یا هر دو این محصولات اهمیت پیدا می کند. در صورتی که کسب و کار شما یک کسب و کار بزرگ است که فروش، بازاریابی، تحویل و تسویه با مشتری در آن دارای مراحل گوناگونی است که اتفاقا با هم در ارتباط هستند، بهتر است برای جلوگیری از پیچیده شدن روند مدیریت ارتباطات و اطلاعات، به تهیه نرم افزار جامع تر یعنی xrm فکر کنید؛ اما اگر کسب و کاری دارید که تنها بخش فروش گسترده ای دارد و یا یک کسب و کار نوپا است، می توانید از همان دوست قدیمی یعنی نرم افزار مدیریت روابط با مشتریان استفاده کنید؛ بنابراین درک اینکه تفاوت xrm و crm چیست برای مدیرانی که در شرف تصیم گیری برای خرید یکی از این نرم افزار ها قرار دارند، حائز اهمیت خواهد بود. در ادامه جزئیات بیشتری درباره فرق ایکس آر ام و سی آر ام بیان خواهیم کرد.
اصلی ترین نقاط تفاوت نرم افزار XRM و CRM
اصلی ترین نقاط تفاوت نرم افزار XRM و CRM را در ادامه خواهیم گفت؛ اما ابتدا در یک جمله می خواهیم تنها وجه شباهت این دو نرم افزار را بیان کنیم: هر دو اینها بخش مدیریت روابط با مشتریان را دارند، برای یکی همه چیزی است که دارد و برای یکی تنها یک بخش از آن است؛ اما مفاهیمی که مشخص می کنند تفاوت xrm و crm چیست؟ موارد زیر هستند:
- دامنه: یکی از مهم ترین بخش های فرق XRM و CRM در دامنه روابطی است که پوشش می دهد.
- سفارشی سازی: معمولا ایکس ار ام ها قابلیت بیشتری برای تطابق با نیازهای متفاوت سازمان ها دارند؛ البته بسته به کمپانی توسعه دهنده متفاوت است.
- پیچیدگی: یکی دیگر از نقاط تفاوت نرم افزار xrm و crm در پیچیدگی بالای ایکس ار ام نسبت به سی ار ام است.
فرق xrm و crm در قابلیت های این دو نرم افزار
در اصل فرق xrm و crm همانطور که در بالا نیز گفته شد، در تعداد قابلیت هایی است که این دو نوع نرم افزار در اختیار ما قرار می دهند. به وسیله crm ما تنها می توانیم ارتباط خود با مشتریان در جهت پیشبرد مراحل بازاریابی، فروش، ریمارکتینگ یا همان بازاریابی مجدد و گزارش های مربوط به آنها را مدیریت کنیم؛ در حالی که در نرم افزارهای xrm ما علاوه بر تمام قابلیت های بالا، توانایی مدیریت و تنظیم تمام روابط و ارتباطات داخل مجموعه را خواهیم داشت.
به عبارت دیگر، فرق ایکس آر ام و سی آر ام در این است که crm معمولا در مراحل بازاریابی، پرزنت حضوری و تلفنی مشتری و یادآوری میزان پیشرفت ارتباط با مشتری استفاده می شود؛ اما xrm چیزی فراتر از این موارد بوده و ارتباط اعضای کسب و کار، تامین کنندگان و شرکا را نیز وارد این فضا می کند. به همین جهت ممکن است خرید این نرم افزار امکانات بیشتری را در ازای قیمت بالاتر در اختیار مجموعه شما قرار بدهد. در واقع تفاوت فاحش قیمت این دو نرم افزار نیز اینکه تفاوت ایکس آر ام با سی آر ام چیست؟ را مهم می کند. برای دانستن بیشتر درباره این تفاوت با آشنایی با قابلیت هر یک، با ما همراه باشید.
قابلیت های crm در بیان اینکه تفاوت xrm و crm چیست؟
تفاوت xrm و crm چیست، پرسشی است که تا به اینجای مقاله سعی شد پاسخ مناسبی به زبان ساده برای آن ارائه شود؛ با این حال، بهترین درک ممکن از تفاوت این دو موضوع تنها زمانی اتفاق میفتد که با قابلیت های هر یک از این نرم افزارها آشنا شویم. در این بخش به شناخت بخشی از قابلیت های نرم افزارهای crm خواهیم پرداخت تا درک اینکه فرق xrm با crm چیست، ساده تر باشد. گفتنی است تمام مواردی که در اینجا گفته می شود، تنها جزئی از قابلیت های این دو برنامه کاربردی است. در ادامه ما بخشی از قابلیت های نرم افزار CRM را به اختصار بیان می کنیم؛ برای اطلاعات بیشتر به این مطلب در رهسام سر بزنید: نرم افزار CRM
- مدیریت مخاطبان: یکی از مهم ترین ویژگی های نرم افزار مدیریت روابط با مشتریان، دسته بندی مخاطبان در قسمت های مختلف قیف فروش است.
- مدیریت سرنخ ها: به وسیله این قابلیت می توانیم هر نوع سرنخی از شماره تماس تا ایمیلی که از مشتریان بالقوه به دست می آورید را مدیریت کرده تا بر اساس شانس موفقیت فروش یا ارزش احتمالی در صدر یا پایین جدول قرار دهید.
- آنالیز فروش: یکی از بهترین و مفید ترین قابلیت های این نرم افزار، آنالیز کمپین های پیشین در زمینه نحوه اجرا و نتایج به دست آمده از آنهاست. از این طریق، می توان برای کمپین های آینده خود یک برنامه تبلیغاتی بهتر و موثرتر داشت.
- پیشبینی فروش: پیشبینی میزان فروش را می توان از پارامترهای متفاوتی همچون نتایج کمپین های قبلی، نظر سنجی مشتریان و همچین سنجش میزان ترند بازار به دست آورد. نرم افزارهای هوشمند crm می توانند با دریافت یا محاسبه پارامترهای اولیه، نتایج کمپین های فروش را پیشبینی کنند.
- ارتباط اتوماتیک با مشتری: در کنار تمام موارد بالا، crm می تواند در راستای اجرای جزئی از برنامه ریمارکتینگ، با تعیین برنامه از پیش تعیین شده، با مشتریان از طریق پیامک یا ایمیل ارتباط برقرار کرده و پیام شما را به گوش آنان برسانند.
قابلیت های xrm برای درک فرق ایکس آر ام و سی آر ام
فرق ایکس آر ام و سی آر ام، اکنون که گوشه ای از قابلیت های crm را دانستیم با درک ویژگی های ایکس ار ام واضح تر خواهد بود. در این بخش به بررسی قابلیت های ایکس ار ام خواهیم پرداخت تفاوت نرم افزار CRM و XRM به خوبی مشخص شود. در مقاله XRM چیست اما به شکل مفصل این نرم افزار و قابلیت های آن را شرح داده ایم.
- مدیریت مکاتبات اداری: انجام مکاتبات اداری به صورت فیزیکی و کاغذی، دردسر های بسیاری همانند حمل و نقل، چالش های حضور، مفقود شدن و آسیب دیدن و یا حتی جعل مدارک را در پی خواهد داشت؛ اما از طریق اوتوماسیون این فرایند توسط نرم افزار xrm دیگر چنین مشکلی وجود نخواهد داشت.
- مدیریت دارایی ها: دیگر فرق crm و xrmاین است که در نرم افزار xrm می توانیم تمام دارایی های کسب و کار و شرکت خود را تعریف کرده و هر ماه و یا هر دوره زمانی دارایی های موجود را با دارایی های ثبت شده تطبیق دهیم.
- مدیریت منابع انسانی: یکی دیگر از مواردی که مشخص می کند تفاوت xrm و crm چیست، در وجود قابلیت مدیریت تمام وجوه منابع انسانی در این نرم افزار است.
- مدیریت وظایف: یکی دیگر از وجوه تفاوت نرم افزار CRM و XRM در این است که می توانید وظایف را در این نرم افزار مدیریت کنید.
- مدیریت پروژه ها: این آپشن در کسب و کار های خدمات محور که معمولا یک پروژه این کسب و کار ماه ها به طول می انجامد، بیشتر کاربرد دارد. با استفاده از این قابلیت می توانیم بر اساس نام پروژه، اهداف، میزان پیشرفت پروژه و ترتیب انجام عملیات را مدیریت کنیم.
- مدیریت تامین کنندگان: xrm نیز می تواند ما را در مدیریت ارتباط مجموعه با تامین کنندگان نیز یاری کند. در این نوع برنامه ها می توانیم یک پروفایل برای هر تامین کننده تعریف کرده و در هر پروفایل، میزان بار دریافتی، قیمت وضعیت تسویه و دیگر موارد مورد نیاز برای هر تامین کننده را نیز تعریف کرد.
امیدواریم در انتهای این مطلب اینکه تفاوت xrm و crm چیست؟ را به خوبی درک کرده باشید؛ برای آشنایی بیشتر با هر کدام از این نرم افزارها می توانید مقالات مربوط به آنها را در رهسام تک مطالعه کنید و یا برای دریافت اطلاعات تخصصی تر و سفارش خرید این نرم افزارها با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.