باهم کارهای بزرگ میکنیم

آدرس

تهران، پونک، کوچه رمضانی، پلاک 14، واحد 8

ایمیل

info@rahsamtech.com

تلفن تماس

02191017094

افزایش فروش و راهکارهای آن

  • توسط کارشناس رهسام تک
  • آذر 16, 1402
  • 520 Views

افزایش فروش

افزایش فروش، یکی از اهداف و دغدغه های اصلی هر کسب و کاری است که می خواهد توسعه یابد. در دیدگاه قدیمی تر، تنها روش افزایش فروش، افزایش تعداد مشتریان در نتیجه‌ی فعالیت های بازاریابی است. ما در مقاله ای دیگر به طور مفصل درباره روش های افزایش مشتری صحبت کرده ایم؛ اما در این مقاله به طور مفصل و کاربردی درباره روش های متنوعی صحبت می کنیم که تمامی ابعاد کسب و کار شما را در بر گرفته و منجر به افزایش فروش خواهد شد. این مقاله دید شما را نسبت به استراتژی افزایش فروش تغییر خواهد داد.

تکنیک های افزایش فروش

افزایش فروش با شناخت مراحل فروش

در مرحله اول افزایش فروش، شما باید به خوبی قیف فروش را بشناسید. این اصطلاح به مراحلی اشاره دارد که طی آن مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل تبدیل می شوند. افزایش نرخ تبدیل در هر مرحله از این قیف می تواند تعداد افرادی که تا پایان مراحل همراه شما می مانند و تبدیل به مشتری می شوند را افرایش دهد. برای درک بهتر این موضوع، مقاله قیف فروش رهسام تک را بخوانید.

بسیاری از شرکت ها از مدل قیف فروش برای ترسیم مسیر مشتری از سرنخ تا خرید استفاده می کنند. درک مراحلی که مصرف کننده هنگام خرید یک محصول یا خدمات خاص انجام می دهد، می تواند به مدیران فروش و رهبران شرکت کمک کند تا آن دسته از فرآیندهای فروش را ایجاد کنند که تبدیل را افزایش می دهد. این مدل، همچنین به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا مشتریان را بر اساس میزان علاقه و خریدهای گذشته خود تقسیم کنند که منجر به بازاریابی و افزایش فروش می‌شود. در ادامه این مطلب به طور کامل توضیح خواهیم داد که چگونه شناخت این مفهوم و انطباق آن با کسب و کارتان، می تواند فروش را افزایش دهد.

افزایش در فروش با درک مشتری، نیاز و بازار

در مرحله اول شروع فروش، شما با مشتریانی رو به رو هستید که تمایل اولیه‌ ای را به کسب و کار شما نشان داده اند و برای افزایش در فروش کافیست آنها را به سمت مرحله بعد یعنی مشتریان بالقوه هدایت کنید. برای تبدیل آنها از سرنخ به مشتری ای که با احتمال بالاتری از شما خرید می کند، آنها را مطمئن کنید که شما پاسخ مناسبی برای نیاز آنها هستید؛ شناخت پرسونا مخاطب کمک می کند با نیاز و دغدغه های آنها آشنایی بیشتری پیدا کنید؛

مشخص است اینکه دقیقا بدانید آنها برای برطرف کردن چه نیازی شما را انتخاب کرده اند، بسیار مهم است. پیش نیاز تمامی راهکار های افزایش فروش این است که بازار هدف خود را بشناسید: تحقیقات بازار را برای درک نیازها، ترجیحات و رفتار مخاطبان هدف خود انجام دهید. این فرآیند به شما کمک می کند رویکرد فروش خود را برای برآورده کردن بهتر نیازهای آنها تنظیم کنید و نتیجه آن، افزایش فروش در کسب و کارتان خواهد بود.

بررسی استراتژی افزایش فروش

تقویت روابط و تعامل با مشتریان – تکنیک افزایش فروش

مهم ترین تکنیک افزایش فروش، تقویت روابط با مشتریانتان هست؛ افزایش تعامل می تواند منجر به فروش بیشتر شود. شما همیشه باید در ذهن مخطبینتان اولین باشید و فضا را برای رقبایتان خالی نگذارید. ایمیل مارکتینگ، سوشال مدیا و … به کارمندان اجازه می‌دهند مستقیماً با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنند. برخی از مصرف کنندگان ترجیح می دهند به جای تماس تلفنی با دفتر شرکت یا نماینده فروش، در مورد شرکت ها به صورت آنلاین تحقیق کنند. کارمندان فروش می توانند با تیم بازاریابی شرکت ها همکاری کنند تا به نظرات سایت های بررسی شخص ثالث یا پست های رسانه های اجتماعی پاسخ دهند. اضافه کردن چت آنلاین نیز راهی برای تعامل با کاربران سایت شما و افزایش فروش در فضای وب می باشد.

افزایش فروش با بهبود مسیر مشتری

سهولت و دلچسبی مسیری که مشتریان برای شناخت شما تا خرید محصول یا خدمت شما طی می کنند، منجر به افزایش فروش خواهد شد. انتقال پیام ساده، استفاده از گزینه های سلف سرویس، تعامل به موقع، سادگی دسترسی و … همه از راهکار هایی است که شما را در ذهن مخاطبین تبدیل به تجربه ای خوب کرده و افزایش در فروش نتیجه قطعی آن خواهد بود. فراموش نکنید که مهم ترین هویت شما حسی است که مشتریان به شما دارند و کلید موفقیت تمامی کمپین های بازاریابی که به عنوان روش افزایش فروش به کار گرفته می شود، همین تجربه مشتری است.

بالا بردن فروش در کسب و کار

راهکارهای افزایش فروش سمت محصول

حال که از مشتری و مسیری که طی می کند گذشتیم، به راهکاری های افرایش فروش مربوط به محصول می رسیم. محصول یا خدمت راه حلی است که نیاز مشتری را برطرف می کند و چیزی است که مشتری بابت آن به شما پول پرداخت می کند؛ این محصول باید دقیقا و کاملا نیازی که برای آن طراحی شده است را پوشش دهد.

کیفیت بالای محصول به حدی بدیهی است که به عنوان ضرورت از آن صحبت می شود نه یک مزیت رقابتی که بتوانید به آن اشاره کنید. مزیت رقابتی، چرایی انتخاب شما نسبت به رقبایتان است. آنچه در سمت محصول برای مشتری شما ارزش محسوب شده و به افزایش فروش محصول منتهی می شود، ضمانت، تخفیف، فروش محصولات مکمل، طراحی جذاب و کاربردی و مسائلی از این قبیل است.

نقش معرفی درست محصول در افزایش فروش

حال که مزیت رقابتی خود را طراحی کرده اید، برای آنکه بتوانید آن را به افزایش فروش تبدیل کنید، مهم است که بتوانید آن را در قالب یک پیام به مخاطبین خود انتقال دهید. شما یک ارزش می فروشید نه یک محصول و باید این ارزش را با یک پیام واضح و روشن که در تمامی راه های ارتباطی شما با مشتری هماهنگ است، به او انتقال دهید. این پیام باید برای کمک به مخاطب باشد نه فروش؛ این موضوع کمک می کند روی مزایای محصول خود تمرکز کنید.

این احتمال وجود دارد که شما تنها کسی نباشید که محصول یا خدمات خاص خود را می فروشید؛ بنابراین بسیار مهم است که بتوانید مزایا یا نتایجی را که مشتریان از خرید محصول یا خدمات شما دریافت می‌کنند و در هنگام خرید، محصول یا خدمات رقیب شما را دریافت نمی‌کنند، توضیح دهید. اگر مشتریان بالقوه شما ندانند این ارزش چیست، از شما خرید نخواهند کرد. با برجسته کردن چرایی و چگونگی ارائه ارزش محصول، شما می توانید فروش خود را افزایش دهید و همچنین اعتماد به نفس را القا کنید. یک تکینک افزایش فروش دیگر، نمونه های رایگان، دمو ها، مهلت تست رایگان و مواردی از  این قبیل هستند که هم اطمینان شما از محصولات را اثبات کرده و هم شانس ارزیابی ارزش محصول شما را به مخاطبتان می دهد.

بالا بردن میزان فروش

نقش آموزش در افزایش فروش

مهم ترین نقش شما به عنوان مدیر بک کسب و کار در افزایش فروش این است که آپدیت بمانید، آموزش بینید و یافته های خود را به تیم فروشتان منتقل کنید. آموزش در مورد فروش می‌تواند ذهن شما را به سمت فرصت‌های جدیدی باز کند که دیگران با آن‌ها موفقیت را دیده‌اند؛ این آموزش ها به شما این فرصت را می‌دهد تا با فروشندگان خلاق دیگر ارتباط برقرار کنید و حتی سرنخ‌ها یا مشارکت‌های جدیدی ایجاد کنید. با گسترش فضای دیجیتال، تغییر متد های فروش، علم مردم شناسی و … دیگر روش های قدیمی برای ماندن در بازار کافی نیست؛ بلکه برخی از آنها به طورر کامل منسوخ شده اند و بهتر است که شما نیز با روش های جدید، خود را به روز رسانی کنید.

آموزش به کارکنان و افزایش در فروش

علاوه بر مدیریت یک شرکت، یک تیم فروش حرفه ای و متخصص، افزایش در فروش را رقم خواهند زد. یک تیم فروش مستعد یادگیری استخدام کنید و هر سال برای آنها برنامه شرکت در دوره های آموزش فروش به روز در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که تیم فروش شما در دانش محصول، تکنیک های فروش و مهارت های خدمات مشتری به خوبی آموزش دیده اند تا به طور موثر ارزش پیشنهادی شما را با مشتریانتان به اشتراک بگذارند و فروش را ببندند. این آموزش ها کارکنان شما را برای شرایط متنوع آماده خواهد کرد.

ایجاد انگیزه در کارکنان نیز می تواند یک استراتژی افزایش فروش باشد؛ کارکنان با انگیزه که مثبت و سازنده هستند می توانند به فروش بیشتر کمک کنند.

افزایش فروش محصول به وسیله توسعه کانال های تبلیغات دیجیتال

با توسعه کانال های ارتباطی دیجیتال، به سرنخ های فروش بیشتری دست پیدا خواهید کرد که افزایش فروش محصول یا خدمت را رقم خواهد زد. رسانه های زیادی از جمله توییتر، اینستاگرام، فیس بوک، لینکدین، تیک تاک، یوتیوب، ایمیل، وبلاگ ها، پادکست ها – حتی بسترهای چاپی سنتی مانند مجلات و روزنامه ها – وجود دارند که می توانند پیام و محصول شما را به مخاطب مناسب برسانند.

هرچه افراد بیشتری به شما دسترسی داشته باشند، به این معنی است که افراد بیشتری امکان خرید از شما و افزایش سود شما را خواهند داشت. در ادامه برخی راهکار های افزایش فروش در فضای دیجیتال را شرح خواهیم داد؛ این فضا هم در افزایش فروش در کسب و کار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

افزایش فروش و راه های آن

افزایش فروش با تبلیغات دیجیتال وبسایت

اگر وبسایت دارید می توانید از طرق مختلفی از آن برای افزایش در فروش استفاده کنید. سئو وبسایت (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو)، تبلیغات در گوگل (Google Ads) و تبلیغات در سایر وبسایت ها، از راه هایی است که می توانند سرنخ ها را به سمت وبسایت شما روانه کنند. مسیر کاربری مناسب در وبسایت و انتقال درست پیام شما، راه مناسبی برای افزاش نرخ تبدیل در وبسایت شماست.

شبکه های اجتماعی، یک روش افزایش میزان فروش نوین

بسته به نوع کسب و کارتان شما می توانید برای افزایش میزان فروش خود از شبکه های اجتماعی استفاده کنید. در این شبکه ها شما می توانید مخاطبین خود را یافته و محصول یا خدمت خود را به آنها معرفی کنید. امکان استفاده از ابزارهایی چون عکس، ویدیو، صورت و … در تاثیرگذاری پیام شما تاثیر به سزایی دارد. همچنین فعالیت در این شبکه های اجتماعی، شما را مرتبا به مخاطبین یا مشتریان پیشین خود یادآوری می کند؛ همانطور که پیش از این گفتیم، حضور مدوام در ذهن مخاطبتان، یک روش افزایش فروش است.

اینفلوئنسر مارکتینگ چگونه به افزایش فروش کمک می‌کند؟

اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از متد های موثر افزایش فروش برای برخی از کسب و کارهاست؛ در این روش، برندها با اینفلوئنسرها همکاری می کنند تا محتوای حمایت شده ای را ایجاد کنند که محصولات یا خدمات آنها را در شبکه های اجتماعی به نمایش بگذارد. این محتوا می تواند به شکل پست های حمایت شده، بررسی محصول یا تایید آن باشد.

هدف از انجام این روش این است که از اعتبار و دسترسی افراد تأثیرگذار برای افزایش آگاهی از برند، ایجاد سرنخ و به عنوان یک تکنیک افزایش فروش استفاده کنید. در سال‌های اخیر، اینفلوئنسر مارکتینگ به یک استراتژی محبوب و مؤثر برای برندهایی تبدیل شده است که به دنبال برقراری ارتباط با مخاطبان هدف خود به روشی معتبرتر و مرتبط‌تر هستند. این فرآیند به برندها اجازه می‌دهد تا از اعتماد و وفاداری ای که اینفلوئنسرها با پیروان خود ایجاد کرده‌اند، بهره ببرند و بر اساس موقعیت و ویژگی‌های اینفلوئنسرها به مخاطبان هدفمند دست یابند.

راه های افزایش فروش محصول

نقش داده ها در تعیین استراتژی افزایش فروش

از داده های فروش برای ردیابی عملکرد، شناسایی روندها و تصمیم گیری آگاهانه برای بهینه سازی استراتژی افزایش فروش خود استفاده کنید. اطلاعات تجربی شما از میزان موفقیت کمپین های افزایش فروش پیشین، نمی تواند به تنهایی تاثیرگذار باشد. تنها زمانی می توانید از تجربیات خود به نحو درست استفاده کنید که روند را به صورت داده محور رصد کنید. این موضوع شامل بررسی روند های بازاری که در آن فعالیت می کنید و روند کسب و کار شما خواهد بود. بررسی و تحلیل داده های عددی می تواند مشکل باشد؛ اما به وسیله پلتفرم های مربوط به فروش و استفاده از نرم افزار های CRM دقیق می توانید به طور دقیق داده های خود را بررسی کنید، از آن نتیجه بگیرید و در برنامه های بعدی به کار بگیرید.

مدیریت داده ها با crm و نقش آن در افزایش فروش

CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری، یک فناوری و استراتژی است که توسط کسب‌وکارها برای مدیریت و تجزیه و تحلیل تعاملات و داده‌های مشتری در طول چرخه عمر مشتری، با هدف بهبود روابط با مشتری، حفظ و افزایش فروش استفاده می‌شود. سیستم های CRM به کسب و کارها کمک می کنند تا داده های مشتری را متمرکز کنند، تعاملات مشتری را ردیابی کنند و انواع مختلف فرآیند فروش و بازاریابی را خودکار کنند.

یکی از نقش های کلیدی CRM در افزایش فروش، توانایی آن در ارائه دیدی جامع از داده های مشتریان است. CRM با جمع‌آوری و سازمان‌دهی اطلاعات مشتری مانند جزئیات تماس، تاریخچه خرید، اولویت‌ها و تعاملات کسب‌وکارها را قادر می‌سازد تا نیازها و رفتار مشتریان خود را بهتر درک کنند. این روند به تیم‌های فروش اجازه می‌دهد رویکرد خود را شخصی‌سازی کنند، پیشنهادات خود را تنظیم کنند و نیازهای مشتری را پیش‌بینی کنند که در نهایت منجر به استراتژی‌ افزایش فروش مؤثرتر و نرخ تبدیل بالاتر می‌شود. CRM مایکروسافت یک نرم افزار ارتباط با مشتری کامل است که در رهسام تک به همراه مشاوره تخصصی ارائه می شود.

راهکار افزایش فروش

شناخت رقبا و افزایش فروش

داده های رقبا نیز به افزایش فروش شما کمک خواهند کرد؛ شناخت رقبای خود نیز می تواند تاثیر قابل توجهی بر فروش داشته باشد. با درک نقاط قوت و ضعف رقبای خود، کسب و کارها می توانند جایگاه بهتری در بازار داشته باشند و محصولات یا خدمات خود را متمایز کنند. این مساله می تواند منجر به افزایش در فروش شود؛ زیرا مشتریان تمایل بیشتری به انتخاب کسب و کاری دارند که ارزش منحصر به فرد ارائه می دهد و نیازهای خاص آنها را برآورده می کند.

علاوه بر این، درک قیمت‌گذاری و پیشنهادات رقبا می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا استراتژی‌های قیمت‌گذاری و پیشنهادات محصول خود را به عنوان یک روش افزایش فروش تنظیم کنند تا تمایز و برتری ایجاد کنند. این موضوع می تواند منجر به افزایش فروش شود؛ زیرا مشاغل می توانند مشتریان حساس به قیمت را جذب کنند و محصولات یا خدماتی را ارائه دهند که جذاب تر از رقبای خود هستند.

علاوه بر این، شناخت رقبای شما همچنین می تواند به کسب و کارها کمک کند تا فرصت های جدیدی را برای رشد و توسعه شناسایی کنند. با تجزیه و تحلیل بازار و درک استراتژی های رقبا، کسب و کارها می توانند شکاف های موجود در بازار را شناسایی کرده و محصولات یا خدمات جدیدی را برای رفع نیازهای مشتریان توسعه دهند. این نیز می تواند منجر به افزایش فروش شود؛  زیرا کسب و کارها می توانند از بخش های مشتریان جدید بهره ببرند و دامنه بازار خود را گسترش دهند.

به طور کلی، درک رقبای شما می‌تواند با کمک به کسب‌وکارها در ایجاد تمایز، تنظیم استراتژی‌های قیمت‌گذاری و شناسایی فرصت‌های جدید برای رشد، تأثیر قابل‌توجهی بر افزایش در فروش داشته باشد؛ کسب و کارها باید به طور مستمر بر رقبای خود نظارت و تجزیه و تحلیل کنند تا در بازار پیشتاز باشند و باعث رشد فروش شوند.

مشتریان چگونه به راهکاری های افزایش فروش تبدیل می شوند؟

با انجام تمامی راهکار های افزایش فروش که تا کنون به آن اشاره شد، مشتریان خود به خود به کانال های بازاریابی شما تبدیل خواهند شد. مشتریان از چندین جهت بر فروش تأثیر بسزایی دارند. مشتریان راضی می توانند به عنوان مدافع یک تجارت عمل کنند و شما را به دوستان و خانواده خود معرفی کنند یا نظرات مثبتی را به جای بگذارند که می تواند منجر به فرصت های جدید و افزایش فروش شود؛ بنابراین، کسب‌وکارها باید ایجاد و حفظ روابط قوی با مشتری را برای افرایش فروش در کسب و کار در اولویت قرار دهند.

برخی متخصصان، مرحله آخر سفر مشتری در قیف فروش را، مشتریان وفادار یا مدافعان یک برند معرفی می کنند. زمانی انواع تکنیک افزایش فروش به طور کامل موفق عمل کرده اند که مشتریان به این نقطه از رضایت رسیده باشند. همچنین ارتباط موثر و شنیدن نقطه نظرات آنها باعث می شود محصول و خدمات خود را بهبود ببخشید.

روش های افزایش فروش

نظرات خریداران قبلی و افزایش در فروش

اینکه از مشتریان خود بخواهید نظر خود درباره شما را با دیگران به اشتراک بگذارند، می تواند به میزان قایل توجهی سرنخ های بعدی شما را به مشتری تبدیل کرده و به افزایش در فروش منجر شود. وقتی مشتریان بالقوه، بازخورد مثبتی از مشتریان قبلی می بینند، به احتمال زیاد به کسب و کار اعتماد کرده و خرید می کنند. این پدیده می تواند منجر به افزایش فروش شود؛ زیرا کسب و کار به دلیل ارائه محصولات و خدمات با کیفیت بالا شهرت پیدا می کند.

علاوه بر این، بازخوردها و تعاملات مشتری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی را برای کسب‌وکارها برای بهبود محصولات، خدمات و فرآیندهای فروش ارائه کند. با گوش دادن به بازخورد مشتریان و رسیدگی به نگرانی‌های آنها، کسب‌وکارها می‌توانند پیشنهادات و تجربه مشتری خود را در طراحی محصول، مسیر مشتری و استراتژی های فروش خود به کار گیرند و منجر به افزایش فروش و حفظ مشتری شوند؛ بنابراین لازم است به طور مستمر از مشتریان بازخورد بخواهید و بر اساس نظرات آنها، محصول یا خدمات خود را بهبود ببخشید.

2 thoughts on “افزایش فروش و راهکارهای آن”

  1. در کنار راهکارهای مرسوم برای افزایش فروش، چه نقش‌هایی می‌تونن عوامل روانشناسی مثل اعتمادسازی، ایجاد حس فوریت یا استفاده از تکنیک‌های نورومارکتینگ داشته باشن؟ چطور میشه از این ابزارها به شکل اخلاقی و مؤثر در افزایش فروش استفاده کرد؟

    1. عوامل روانشناسی مثل اعتمادسازی، حس فوریت و نورومارکتینگ با ایجاد انگیزه‌های درست می‌تونن فروش رو افزایش بدن. استفاده اخلاقی شامل صداقت و احترام به حریم خصوصی مشتری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *